SEO basiscursus (online)

GRRRRRoeien met SEO

Dé SEO cursus voor ondernemers

Jij. Bent ondernemer. Werkt vol passie. En je bent steengoed in wat je doet. Hoe fijn zou het zijn als nieuwe klanten zich vanzelf bij jou aanmelden, simpelweg doordat je goed gevonden wordt in Google. Weet je hoeveel potentiële klanten je misloopt als je niet goed gevonden wordt?

 

Tijdens de SEO basiscursus leer je op een laagdrempelige manier hoe je kunt werken aan zoekmachine optimalisatie. Met video’s die je kunt kijken in je eigen tijd. Krijg uitleg en praktische tips die je direct kunt toepassen.

 

Ben jij dit? GRRRRR

 • De website staat… maar nog geen bezoekers
 • Geen idee ‘where to start’ als het gaat om SEO
 • Behoefte aan praktische tips om direct mee aan de slag te gaan
 • Hands on mentaliteit om iets nieuws aan te pakken
 • Minder willen netwerken, meer halen uit Google

Leer SEO toepassen en word beter vindbaar

Hoe gaaf zou het zijn als nieuwe klanten zich bij je melden, omdat ze je in Google hebben gevonden?! Zorg dat je goed zichtbaar bent precies op het moment dat jouw potentiële klant met een vraag zit.

 

Hoe je dat doet leer je tijdens deze cursus, waarin ik mijn kennis en ervaring graag met je deel. Zodat je er zelf mee aan de slag kan.

SEO zelf doen, in je eigen tijd & eigen tempo

Tijdens deze cursus ga je stap voor stap je website optimaliseren voor Google. In je eigen tijd, in je eigen tempo. Zodat je hoger komt, beter zichtbaar wordt en daarmee meer leads & klanten naar je toe gaat trekken.

De cursus bestaat uit meerdere online video’s waarin de verschillende SEO pijlers van een website aan bod komen. Per onderdeel leer je hoe het werkt en wat je moet doen. Dit wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden zodat je inspiratie krijgt voor je eigen site. Daarna ga je er zelfstandig mee aan de slag. Ben je klaar met een onderdeel? Op naar het volgende!  

Zo bouw je stap voor stap aan een website die wél klanten oplevert!

Inhoud van de SEO cursus

 1. Kennismaking met SEO

SEO is een breed begrip. Tijdens deze kennismaking leer je wat SEO is, uit welke onderdelen SEO bestaat en waarom het zo belangrijk is. Je leert ook waarom het zo belangrijk voor je is.

 1. Zoekwoord onderzoek

Zoekwoorden zijn het fundament van SEO. Door naadloos aan te sluiten op de zoekwoorden van Google, ga je hoger komen in Google. Je leert hoe je dit onderzoek doet en hoe je de belangrijkste woorden voor jouw site bepaalt.

 1. Content creatie

Relevante content is uiteindelijk waar het om draait. Maar wat is relevante content en waar moet je op letten bij het schrijven van teksten? En hoe komen zoekwoorden hierin terug? Dat leer je in deze module.

 1. Techniek

Google kijkt ook naar de techniek van een site om te bepalen hoe hoog deze komt. Ik ga je laten zien dat je niet technisch hoeft te zijn om toch een technisch betere site te hebben en daarmee hoger te komen in Google.

 1. Google Mijn Bedrijf

Soms een ondergeschoven kindje maar oh zo belangrijk als het gaat om gevonden worden in Google: Google Mijn Bedrijf. Waarom is dit zo belangrijk? En hoe maak je een goed profiel aan? Dat leer je tijdens dit onderdeel.

 1. Meten

Als je niet meet, weet je ook niet tot welk resultaat jouw SEO inspanningen geleid hebben. Welke metrics zijn belangrijk en hoe meet je die? En hoe kunnen die cijfers jou helpen bij jouw online groei? Ik leer het je graag!

Zij gingen je voor

Ik heb de 5-daagse online seo-training gevolgd van Online Tigers en zoveel geleerd! Ik kan nu in al mijn communicatie rekening houden met mijn vindbaarheid. Nu nog de tijd maken om mijn website ook helemaal SEO proof te maken en mocht ik daar zelf niet aan toekomen dan weet ik je te vinden Rianne. Veel succes!

Annemarie
5/5

Hoe werkt het?

Zodra je je hebt ingeschreven ontvang je direct toegang tot de online video’s. Hier kun je zes maanden lang bij, onbeperkt. Je kunt dus ook video’s nog een keer bekijken als je wil.

Wie geeft deze SEO basiscursus?

Rianne Verheijen is websiteconsultant. Na heel wat jaar in de online wereld, waarvan de laatste 5 jaar bij bol.com, heeft zij sinds 2018 gekozen voor het ondernemerschap. Met haar brein voor cijfers adviseert zij organisaties en ondernemers hoe ze meer omzet kunnen halen uit hun website of webshop. Ze doet dat als consultant voor grotere organisaties maar deelt ook graag haar kennis met ZZP’ers. Haar trainingen, workshops en video’s zijn altijd heel praktisch, je kunt er na afloop direct mee aan de slag.

Inschrijven kan al!

Log in