2x zoveel afspraken voor Medisch Specialist Kinesiologie

Irene Boonstoppel is kinesioloog, oftewel specialist in schildklierproblematiek bij vrouwen. Deze vrouwen kampen vaak al langere tijd met vage klachten. Irene helpt deze vrouwen om weer energiek, gezond en blij te zijn. Irene werkt met zoveel passie en plezier, daar werd ik ook al energiek en blij van!

Irene Boonstoppel tijdens seo traject Online Tigers

+143 % kliks

naar de website

Afspraken x2

ingepland via de website

seo event successen vieren

top 3 posities

behaald op belangrijke zoekwoorden

De vraag: meer inschrijvingen en kennismakingsgesprekken

Irene vroeg mij hoe ze meer aanvragen via de website binnen kon krijgen. Dat kan bijvoorbeeld een online kennismaking zijn, een test toegestuurd krijgen of deelname aan een webinar.

Aanpak

doelgroep bepalen

Voor mijn seo aanpak is het heel belangrijk om de doelgroep scherp te krijgen. Daar hebben we meerdere keren over gesproken. Vervolgens is dit vertaald naar wat deze vrouwen dan graag teruglezen op de website.

keyword onderzoek

Na degelijk onderzoek was helder op welke pagina’s en zoekwoorden nog groeipotentie zit. Zo bleken er onderwerpen te zijn die Irene wel op de homepage noemt, maar nog geen verdiepende blog over had geschreven. Daarnaast heb ik handvatten gegeven hoe de content geoptimaliseerd kan worden zodat meer gestuurd wordt op conversie.

website structuur

In de websitestructuur lag nog verbeterpotentie. Veel pagina’s hingen ‘los’ in de website en er was overlap in de onderwerpen. Door per pagina een duidelijk onderwerp te kiezen én de pagina’s met elkaar te verbinden, is er meer samenhang ontstaan. Zo hebben we bijvoorbeeld interne linkbuilding als techniek toegepast en konden we de footer strategischer inzetten.

Het resultaat

Het resultaat was bijna een verdubbeling van het aantal afspraken dat via de website werd ingepland. Een heel mooi resultaat waar Irene erg blij mee is! Daarnaast zien we dat de website op meer woorden wordt gevonden én dat deze op belangrijke zoekwoorden betere posities in Google haalt.

Na het traject heeft Irene besloten om nog ieder kwartaal een SEO check te doen bij Online Tigers. We evalueren tijdens dit kwartaaloverleg de resultaten op seo en conversie. En Irene krijgt weer een lijst vol inzichten en praktische tips waar ze mee aan de slag kan.

Grafiek: Aantal keywords waarop de website wordt gevonden

SEO keywords ontwikkelingen Irene Boonstoppel van Online Tigers
Grafiek: aantal keywords waarop de website wordt gevonden

Klant aan het woord

Beoordeling
5/5

"Heel prettig hoe eenvoudig en praktisch Rianne het voor mij heeft gemaakt om zelf aan seo te werken. Ik ben heel blij met de resultaten. Iedere keer kijk ik weer uit naar ons kwartaaloverleg." - Irene Boonstoppel

Winkelmand 0