In 2 jaar van nul naar 4000 klikken per maand

Larinda Bok is Specialist Hoogbegaafd. Ze begeleidt hoogbegaafde volwassenen die vastlopen op hun werk. In 2022 is de nieuwe site live gegaan. In het voortraject heeft ze me al gevraagd om mee te denken over de vindbaarheid van haar site Hoogbegaafdexpert.nl. En dat werpt z’n vruchten af! Met slechts 8 uur per jaar (ja echt!) krijgt deze site nu meer dan 4000 klikken per maand.

Larinda Bok - Hoogbegaafd Expert - seo klant van Online Tigers

van 0 naar 4000 klikken

per maand, in twee jaar tijd

Google posities

150 woorden

met top 3 positie in Google

8 uur seo consultancy voor Hoogbegaafd Expert

8 uur per jaar

aan meten, adviseren en feedback geven

De vraag: meer kliks en online afspraken

“Maar wel alléén van de doelgroep!”

Dat was de vraag van Larinda. Geen kinderen, geen heftige psychische problematieken maar ‘gewoon’ volwassenen die door hun hoogbegaafdheid zijn vastgelopen op werk. Daar wil ze graag mee kennismaken om te zien hoe ze die kan helpen.

Aanpak

doelgroep bepalen

Voor mijn seo aanpak is het heel belangrijk om de doelgroep scherp te krijgen. Dat is voor mij altijd de basis van het neerzetten van een stevige lange termijn seo strategie. En daarbij geldt: hoe meer niche, hoe beter. Deze had Larinda gelukkig scherp op haar netvlies waardoor we gauw verder konden naar de volgende stap.

pagina's bepalen

Op basis van de behoeften van de doelgroep is bepaald welke pagina's er moeten komen. Ik heb aangegeven wat er moet gebeuren om er het juiste 'seo sausje' overheen te gieten. De doelgroep staat voorop bij het bepalen van de structuur en content. Maar met wat kleine seo aanpassingen wordt de site ook nog eens goed gevonden in Google.

sturen op groei

Na livegang zijn we ±2x per jaar bij elkaar gekomen. Ik zorg dat we de website doormeten op de juiste punten. Door data te analyseren, kan ik goed onderbouwd adviseren wat er moet gebeuren om meer kliks te krijgen. Daarbij geef ik ook tips wat moet er gebeuren om kliks om te zetten in afspraken, workshop inschrijvingen of de aanschaf van Larinda haar boek. Ook omdat ze zelf actief werkt aan de website, zien we deze mooie groei, denk aan het schrijven van goede blogs, aanpassingen aan de website structuur en het (ver)plaatsen van conversie knoppen.

Het resultaat

Twee jaar na de lancering van haar website, krijgt Larinda ±4000 kliks per maand uit Google. En daar is ze ontzettend blij mee! De afspraken die worden ingepland zijn bijna allemaal spot on vanuit de doelgroep. We kunnen dus wel concluderen dat dit een succesvol seo traject is.

De reden dat dit lukt met slechts 8 uur per jaar (!!) is omdat Larinda zelf actief is met haar website en alles er omheen. Ze is continu aan het optimaliseren, nieuwe content aan het maken en de adviezen die ik geef, voert ze allemaal uit. Naast het werken aan de website, adviseer ik ook altijd om zichtbaar te worden buiten je eigen website. Zorg dat je autoriteit wordt op je vakgebied, dat komt de vindbaarheid van de complete website ten goede. En dat doet ze als de beste!

Dit is een bijzondere en heel prettige samenwerking. Larinda is één van mijn eerste klanten. Wat begon met een kop koffie, eindigde in een seo onderzoek & advies, destijds nog voor haar vorige bedrijf. Larinda pikt razendsnel op hoe seo werkt en weet dit met haar eigen touch & flair te verwerken in haar website. Zo wordt het ‘echt Larinda’ maar wel met de juiste seo ingrediënten waardoor de site ook goed gevonden wordt. We spreken elkaar niet vaak, maar telkens zoeken we elkaar weer op en lukt het me om haar naar het volgende niveau te helpen groeien.

Larinda heeft me ook wel eens laten weten me voorlopig niet meer te willen inhuren. Simpelweg omdat ze tijd nodig had om alles te verwerken en de groei weer even te kunnen behappen. Bij de lancering in 2024 van haar boek voor hoogbegaafde volwassenen: Had ik dit maar eerder geweten over ACT en Hoogbegaafdheid, heeft ze me weer gevraagd om mee te denken. Van seo tot conversie en online strategie. Een paar maanden na de lancering is de tweede druk in de maak, dus ja dat kunnen we ook succesvol noemen!

seo resultaten voor Hoogbegaafd Expert

Klant aan het woord

Logo Hoogbegaafd Expert
Beoordeling
5/5

"Samenwerken met Rianne betekent geen standaard riedeltje of een in beton gegoten stappenplan. Rianne levert echt maatwerk. Binnen twee weken na oplevering merkte ik dat mijn weggever vaker wordt gedownload en dat er 10 keer zoveel als voorheen contact via het contactformulier wordt opgenomen. Rianne focust op waar mijn kracht ligt en geeft op een prettige manier heldere feedback "- Larinda Bok

Winkelmand 0